• In-sa (인싸) is a Korean slang word used to describe an insider or a cool kid who is immersed in pop culture/culture in general
  • Someone who is a moon-jin is the exact opposite of an in-sa. A moon-jin person can’t keep up with pop culture and current trends.

As this blog pretty much began with a silly quiz (“Vixen v. Clown”), I thought I’d lavish you with another mindless one. My kids and I are proven fans of all self-evaluative quizzes; see my son and I taking the Myers/Briggs and the Implicit Bias tests online and my six year old and I tackling the less intense “Which character from Boys over Flowers are you?” variety. My caveat is I cannot tell if these slang words are meant for young people only or whether they are used more generally. Further, it was hard for me to create these questions as I’m probably hovering very close to the moon-jin line. I have only once in my life felt like an “insider” and that was the time I took a toy design class in my thirties at FIT with a bunch of college students and a very fashion-forward young one accosted me after class and said he coveted the oversized army green canvas bag in which I carried my odd toy designs(not realizing my Filson was more than just a functional bag.) In my middle age, I am a typical head-in-the-sand mother who gets my pop culture morsels from my friend Michelle, my kids and random sites about Korea. Therefore, there is a sound assumption that these questions I’ve compiled from various sources, bear little relation to whether you are truly an in-sa or a moon-jin but nonetheless, carry on my patient, good sport-readers! Special thanks to my friend Jen who helped me with this quiz because she is a certifiable moon-jin.

Take comfort that you most likely will outscore those like my husband who was faithful to his Blackberry until a year ago, despite the fact the company had folded and his phone rejected all modern day application. For fun, I like to ask him questions that most Americans can answer. (Most recently, he blinked rapidly, evidencing some recognition when I asked him if he knew the name Olivia Rodrigo, but he was ultimately unable to specify why she was famous). For real!! Maybe because of him, I have a soft spot for people who are even more entirely in the dark about pop culture than I am. See the likeable high school character Fabiola Torres in the Netflix show Never Have I Ever whose friends tease her for her ignorance of anything her generation prizes.

Quiz: (Pick the best answer. It might not necessarily be the only possible answer!)

1)Perfume Genius is:

A) a novel about a murderer attracted to fragrance

B) slang for a good smelling person

C) a musician

D) an organic perfume store in the LES

E) a rare orchid

2) The most current popular recipe on TikTok:

A) cloud bread

B) pasta chips

C) Dalgona coffee

D) frog bread

E) None. TikTok is all about dancing.

3) Discord is:

A)the opposite of harmony

B) an app

C) an indie record label

D) a popular board game or a video game

E) Something related to Bitcoins

F) none of the above. You can’t fool me.

“4) What is the “Keanaissance”?

A) Forget this silly question. One free point for you.

5)What is trending in fashion for Fall 2021?

A) all things Eskimo

B) neon colors

C) vests for women and men

D) all of the above.

6) This star is a rising star but is a hair less current than the others:

A) Daisy Edgar Jones

C) Dua Saleh

D)Timothy Chamalet

E) Shira Haas

F) Han Ye-Ri

7) R.I.P, in teen slang means:

A) Rest In Peace.

B) Wow/ugh

C) No regrets

D) None of the above

E) All of the above

8) Homer is:

A) the author of the Iliad and the Odyssey. Duh. Or Bart Simpson‘s dad.

B) a controversial tracking app

C) a NYC Jewelry store owned by a famous musician

D) a mini drone introduced on Shark Tank.

E) all of the above

9) Anticipated series/show of 2021:

A) Gossip Girl reboot

B) Landscapers

C) Dopesick

D) Pachinko

E) All of the above

10) Something formerly trendy that the Fashion Powers that Be say you should bury now:

A) comfort wear/track suits/loose tops

B) tube tops

C) miniature bags

D) high waisted loose jeans

E) All of these

11) Thing(s) (other than COVID variants) to worry about:

A) a meteor possibly colliding with earth

B) Asian Murder Hornets recently found in California (Whaa? We Asians cannot survive another disadvantageous association!!)

C) the discovery of possible new planets with life (and with life comes aliens and extraterrestrial hegemony of course).

D) None of these

E) All of these

12) Not a recent fitness fad:

A) Eye yoga

B) goat yoga

C) Blood flow restriction training

D) Coal-walking

E) All of the above

13) Which 2 below are NOT trending COVID-era hobbies:

A) gardening

B) candle making

C) pickle making

D) coloring

E) blow torching

14) Which one is NOT a much-anticipated collaboration:

A) Mountain Dew and Cheetos (Cheetos flavored Mountain Dew)

B) Jelly belly candy company and Reebok–for sneakers

C) Meghan the Stallion and BTS

D) Wierd Al Yankovic and Phoebe Bridgers

E) Ted Cruz and AOC

15) Name which celebrity duo is NOT a new 2021 couple? (Thank you Jen for telling me these options)

A) Olivia Wilde and Harry Styles

B) Kanye West and Irina Shanyk

C) Zoe Kravitz and Channing Tatum

D) St. Vincent and Cara Delevigne

16) Which of the below destinations has already open to the public?

A) China’s UCCA Dune Museum

B) The Munch museum in Oslo, Norway

C) Studio Ghilbi, Japan

D) All of the above

17) Who is not an-of-the-moment rapper?

A) Lil Uzi Vert

B) Doja Cat

C) Rakim

D) Tyler the Creator

18) The following is not a current trend/phenomenon:

A) women going bra-less

B)no or low shower frequency among celebrities

C) eyelash removal

19) Which is not a real fad diet?

A) Intermittent fasting

B) The Mediterranean diet

C) The British Bangers and mash diet

D) Paleo diet

E) None of these are fake.made-up fad diets.

20) Which celebrity(ies) suffered a large drop in popularity recently?

A) Chrissy Teigen

B) Cuomo

C) Armie Hammer, the Cannibal

D) All of them

E) Just B and C

21) What was not a trendy cocktail this year:

A) Negroni

B)Aperol Spritz

C )Salty Dog

22) Who is Matt James?

A) A baseball player

B) winner of NYC 2021 triathalon

C) The Bachelor

D) a California sculptor

23) What does “TFW” stand for?

A) That Feel When

B) Thanks for Waiting

C) Thick for Winter (a compliment as in “That girl is TFW.”

For each correct answer, get 1 point

Answers:

  1. C
  2. B
  3. B
  4. FREE POINT
  5. C
  6. D
  7. B
  8. C
  9. E
  10. C
  11. E
  12. D
  13. D and E
  14. D
  15. D
  16. C
  17. C
  18. C
  19. C
  20. D
  21. C
  22. C
  23. A 0-9 points-–An exemplary moon-jin! Team Fabiola or Team My Husband. Your head is in the clouds when it comes to pop culture and you like it that way. You’re an adorable hermit!

10-16 points-–You are probably in my league. Best not prance around the UWS wearing thin the Perfume Genius baseball cap you purchased online (not at an actual live concert) because you’ll look ridiculous. (Sorry I’m digressing to my own life and how my son likes to tease me when I wear said baseball cap. But I do like this man’s music.)

17 and up–You are a full fledged “in-sa”! Surely you lack a livelihood/any societal obligations; with all your absorption of pop culture, it’s a wonder you can perform your ADL’s (Activities of Daily Living, i.e., eating and sleeping! You are a true culture-hound!

Hope you enjoyed this fluffy quiz!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s